jueves, 23 de abril de 2020

Comparamos pesos y cantidades.

Ya sabes, clic en la imgen y lee con atención lo que te piden en cada juego.



https://www.mundoprimaria.com/quedate-casa/stpv-m-27

Dia del llibre: La llegenda de Sant Jordi (1)

Hui és un día important, és el Dia del Llibre que es celebra en molts llocs. És típic regalar una rosa a algú que estimes i un llibre.
La tradició diu que els xics regalen a la seua estimada una rosa i les xiques un llibre al seu estimat, això també es per als pares, germans, germanes, mares, iaios, iaies... Doncs tots nosaltres se'ls estimem molt, veritat??

Coneixeu la llegenda de Sant Jordi? llegiu atentament la història del cavaller Sant Jordi.

Llegenda de Sant Jordi i el Drac

23 d'Abril, dia del llibre

 La llegenda de Sant Jordi conta que hi havia un drac monstruós, amb les urpes llargues i l'alè de foc. Aquest drac atemoria als veïns de Montblanc.
Feia fugir al poble, matava la gent amb el seu alè i s'empassava vives a les persones.


Els ciutadans, sense cap solució, varen decidir donar-li dos ovelles cada dia per calmar la seua fam.
Quan van acabar amb les ovelles, li donaren vaques, bous i tots els animals que tenien, fins que es van quedar sense cap.
El rei va convocar una reunió, on van decidir que farien un sorteig i li donarien al drac una persona cada dia, perquè se la menjara.

Un desafortunat dia, li va tocar a la filla del rei, i ell, entre llàgrimes va dir: Perdoneu a la meua filla i, a canvi, us donaré tot el meu or, riqueses i la meitat del meu regnat, però us ho demane per favor, deixeu la meua filla.
El poble es va negar, i el rei va demanar huit dies per a plorar la seva filla. Arribat el dia, el rei la va vestir i la va deixar davant de la cova, a prop del drac.



Però de sobte, quan el drac ja obria la seua gran boca per menjar-se d'una queixalada la princesa, va aparèixer, cavalcant sobre un cavall blanc i amb la seva llança i el seu escut daurat el cavaller Sant Jordi, per salvar la princesa de les urpes de aquell enorme drac.



Aquell cavaller va alçar la seva llarga llança i d'un cop, el drac va caure desplomat a terra, amb la llança clavada al mig del cor.


Tot d'una, de la sang del drac que li brollava cos aval,l en va sortir un roser, amb unes roses que brillaven amb l'esplendor del sol, i de sobte, el cavaller Sant Jordi va agafar una, la més bonica de totes, va anar a la princesa i se la va donar en senyal d'amor.


El rei li va demanar que es casés amb la seva filla i que li donaria tot el seu or i la meitat del seu regnat. Però el cavaller va marxar sobre el seu cavall blanc sense dir res. Des d'aquell dia la gent de poble va viure tranquil·la.



És per això que en el dia de Sant Jordi els homes regalen una flor a la persona que més volen, i les dones un llibre.


Sant Jordi és patró d'Aragó i de Catalunya, així com de Càceres i Alcoi entre d'altres. 

Dia del llibre: Marcapàgines Sant Jordi. (2)


Marcapàgines Sant Jordi, dia del Llibre




Sant Jordi, la Princesa, la rosa i el drac. L'aprendràs?


Día del libro. (3)

El día 23 de abril se eligió como "Día Internacional del Libro", porque coinciden las fechas de la muerte (23 de abril de 1616), de varios autores mundialmente famosos y muy, muy importantes:

  • William Shakespeare, que escribió Romeo y Julieta, Sueños de una noche de verano... y muuuuchas más obras de teatro, novelas, poesía....
  • Miguel de Cervantes, que entre otras muchas obras, escribió "El Quijote"

Seguro que habréis oído hablar de la aventura con los molinos.
¡Es muy divertida!
Aquí os dejo un poema sobre Don Quijote, para que lo conozcáis un poco mejor y un vídeo muy cortito sobre su aventura con los Molinos (le parecía que eran gigantes...)

Espero que os guste.